De 10 drukst bezochte pretparken in Europa

Europa kent een tal van pretparken voor jong en oud en trekken vanzelfsprekend ook vele bezoekers. De meeste pretparken kennen een piek tijdens (school)vakanties en feestdagen waarin iedereen massaal een dagje naar het pretpark gaat. Om het aantal bezoekers per attractiepark in kaart te brengen zijn de 10 best bezochte pretparken binnen Europa hieronder uitgelicht.

1. Disneyland Parijs, Frankrijk

Om te beginnen met het misschien wel bekendste pretpark van Europa; Disneyland Parijs. In het jaar 2015 telde het park maar liefst 10.360.000 bezoekers. Kinderen raken niet uitgekeken bij hun favoriete figuren zoals Donald Duck en Mickey Mouse terwijl je als volwassene uit je dak kunt gaan in een van de vele attracties. Immense achtbanen, wildwaterbanen, show en spektakel noem het maar op en het is aanwezig.

2. Europa Park, Duitsland

Op een tweede plek, met een bezoekersaantal van 5.500.000 in 2015, staat Europa Park. Het pretpark is gelegen in Rust, in het zuidoosten van Duitsland. Het is een park vol achtbanen, waterattracties en shows en dat opgedeeld in 14 aparte Europese themagebieden. Je kunt hier als bezoeker een themagebied ontdekken wat geheel in de stijl van het Europese land is omgetoverd.

3. Tivoli Gardens, Denemarken

Nummer drie in de lijst is Tivoli Gardens, kortweg Tivoli, in het centrum van Kopenhagen in Denemarken. Een pracht park vol attracties wat vooral de aandacht trekt door de verlichting in de avond. Met maar liefst 115.000 gloeilampen wordt het park omgetoverd tot een waar lichtjes festijn in allerlei kleuren. In 2015 kreeg Tivoli 4.733.000 bezoekers over de vloer, zowel Denen als toeristen weten het bekende park met name in de zomer goed te vinden.

4. Efteling, Nederland

De trots van Nederland op het gebied van pretparken is toch wel de Efteling. Het land van de laven en Holle Bolle Gijs. In 2015 trokken er 4.680.000 bezoekers richting Kaatsheuvel waardoor de Efteling op een Europese vierde plaats staat. Het attractiepark is groots, heeft diverse achtbanen, waterattracties en leuke activiteiten voor jong en oud.

5. Walt Disney Studios Park, Frankrijk

Walt Disney Studios Park, aangrenzend aan Disneyland, is met 4.440.000 bezoekers in 2016 goed voor een vijfde plaats in de lijst van best bezochte attractieparken in Europa. Het park wat meer gericht is op de films van Disney heeft ook een tal van adrenaline verhogende attracties. Het park is ideaal om samen met Disneyland te bezoeken, mocht je er een aantal dagen verblijven.

6. PortAventura, Spanje

Het grootste attractiepark van Spanje, PortAventura, staat met 3.600.000 bezoekers in 2016 op de zesde plaats. Het grote park in Salou met diverse thema’s is al meerdere keren in de prijzen gevallen. Door het toerisme in de regio trekt het vele bezoekers en zijn zowel Spanjaarden als buitenlandse gasten er de gehele zomer te vinden. PortAventura heeft zes thema’s met bijpassende attracties zoals diverse achtbanen en nog veel meer adrenaline verhogende attracties.

7. Liseberg, Zweden

Liseberg is de nummer zeven met maar liefst 3.100.000 gasten in 2016. Het pretpark is het grootste park van Scandinavië en telt vele soorten attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Liseberg ligt op een heuvel wat een bijzonder beeld geeft, sommige attracties maken mooi gebruik van deze hoogte en bieden dus een extra special effect.

8. Gardaland, Italië

Gelegen aan het bekende Gardameer is het Gardaland, een mooi groots opgezet attractiepark waar vele Italianen maar ook toeristen in de zomermaanden vertoeven. In 2016 telde het park 2.850.000 bezoekers waarmee het op de achtste plaats staat. Gardaland is het populairste pretpark van het land en heeft een flink aantal attracties. Zo zijn er vele achtbanen welke erg geliefd zijn, attracties voor de kleinere kinderen en nog vele andere dingen voor jong en oud.

9. Legoland Windsor, Engeland

Het bekende Legoland is tweemaal te vinden in de lijst van best bezochte attractieparken in Europa. Op nummer negen met 2.250.000 bezoekers staat Legoland Windsor. Het rondom Lego gebaseerde themapark is voor zowel jongens als meisjes een hele belevenis. De attracties zijn een combinatie van Lego en de vele thema’s die het park biedt.

10. Legoland Billund, Denemarken

Het pretpark Legoland in Denemarken sluit de lijst af. In 2015 had het park ruim 2.050.000 bezoekers. Ook in het noorden van Europa is het themapark erg geliefd en wordt het bezocht door zowel de Denen als toeristen. Het is het eerste Legoland pretpark ter wereld en is nog steeds razend populair met zijn thema gerelateerde attracties, shows en evenementen.