Bobbejaanland

star-full 10.0 op basis van 1 reviews

Gezellig Belgisch attractiepark met diverse attracties van spannende achtbanen tot zweefmolen, rupsbaan en waterattracties. Er is een groot theater met wisselende shows, bezoek in het najaar ook zeker de griezelige Halloween Nights!

Bekijk de website


Algemene informatie

In het Belgische Lichtaart – tussen Herentals en Kasterlee – ligt het gezellige pretpark Bobbejaanland. Het pretpark dankt zijn naam aan de oprichter: Bobbejaan Schoepen, een entertainer die eind jaren 50 van de vorige eeuw een vaste stek zocht om op te treden. Hij kocht een stuk land, liet het uitgraven en plaatste er een theaterzaal voor 1200 mensen op. Er werd een grote zwemvijver aangelegd en enkele attracties zagen het levenslicht. Op 31 december 1961 opende het park haar deuren.

Attracties

Bobbejaanland stond jaren bekend als variété park, met veel optredens van nationale en internationale artiesten. Maar dit is inmiddels verschoven naar een volwaardig attractiepark waar groot en klein zal genieten van de meest uiteenlopende attracties. Het theater staat er uiteraard nog en biedt huisvesting voor diverse theatershows.

Adrenalinezoekers kunnen terecht in een keur aan achtbanen, zoals de overdekte achtbaan Revolution, Dreamcatcher en de Typhoon. Er is een spannende rupsbaan (Aztek Express), diverse waterritjes (El Rio, Big Bang en Indiana River) en natuurlijk de Zwiermolen (zweefmolen) voor wie het allemaal wat minder spannend mag.

Eten, drinken en winkeltjes

Van al die attracties krijg je natuurlijk trek. In heel het park zijn verschillende horecagelegenheden te vinden. Ieder restaurant of snackpunt heeft bovendien zijn eigen assortiment eten en drinken. Er is een Asian Wok, Bobbie’s Kitchen, Coffee Cave, Desperado Grill, Friet El Rio en Friet Wildwaterbaan, Ice Factory en nog veel meer. Heb je zelf eten en drinken meegenomen? Er zijn in Bobbejaanland speciale picknickplaatsen waar je zelf meegebracht eten en drinken kan nuttigen.

Bobbejaanland heeft ook enkele winkels in het park waar je snoepgoed kan kopen (Candy Shop) of leuke souvenirs kunt vinden (General Store, Jasper’s Supply Depot en de Cowboy Shop). Verder kun je op de foto met Bobbie de cowboy en kinderen kunnen zich laten schminken.

Kinderfeestjes & schoolreisjes

Omdat Bobbejaanland zoveel verschillende attracties heeft, is het een goede plek voor kinderen van verschillende leeftijden om hun feestje te vieren of om op school- of clubreis te gaan. Er zijn attracties waar kinderen zelfstandig in mogen (vanaf een bepaalde leeftijd, dit staat bij de attracties vaak aangegeven), maar dit is niet altijd het geval. Zorg dus altijd voor voldoende begeleiding.

Bedrijfsuitjes, familiedag en vriendenuitjes

Met je collega’s in de achtbaan om uit te testen wat je aan elkaar hebt? Teambuilding in Bobbejaanland is niet alleen leuk, het is ook nog eens heel leerzaam. Run je eigen pretpark of race tegen de klok. Uiteindelijk draait alles om samenwerking.

Bobbejaanland is een perfecte plek voor een gezellige dag met het hele gezin, maar zeker ook geschikt voor een familiedag. Voor jong en oud zijn er namelijk verschillende attracties te beleven. Uiteraard is het ook mogelijk om een vrijgezellenfeest te houden in ’t plezantste land van België.

Eigen geld

Bobbejaanland is ’t plezantste land en heeft een eigen munteenheid: Bobbiegeld. Hiermee kun je betalen in het park, maar gelukkig wordt ook echt geld gewoon aangenomen in Bobbejaanland.


Ervaringen van onze bezoekers

star-full 10.0 op basis van 1 reviews.


star-full star-full star-full star-full star-full
Super met kleine kids

Wij waren hier met ons zoontje van 5 en hij is 126 cm lang. Hij mocht 'bijna' alle attracties in. Daar waren wij erg blij mee. En op de site hadden we al gezien wat de lengte per attractie moest zijn. Wij hebben namelijk een erg stoere man die OVERAL in wilt. Topdag gehad!


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Locatie & route

Bobbejaanland

Olensteenweg 45
2460 Lichtaart (België)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Efteling

Kaatsheuvel

Disneyland Parijs

Marne-la-Vallée

Duinrell

Wassenaar

Walibi Holland

Biddinghuizen

Attractiepark Slagharen

Slagharen

Toverland

Sevenum

Hellendoorn

Hellendoorn

Julianatoren

Apeldoorn