Aviodrome

Themapark/museum over vliegtuigen, met vele in- en outdoor attracties. Neem een kijkje in een Boeing 747 Jumbo Jet, bestuur een vliegtuig als een echte piloot in een vliegsimulator en beleef een super spannend vliegavontuur in het 4D filmtheater.

Bekijk de website


Algemene informatie

In Lelystad vind je het imposante Aviodrome. Gelegen in een grote hangar kun je zowel binnen als buiten op het terrein prachtige oude en nieuwe vliegtuigen bekijken. Leer meer over de geschiedenis van het vliegtuig, maar ga ook zelf op ontdekkingsreis. Naast museum is het Aviodrome namelijk een echt doe-park waar pilootjes in de dop hun hart kunnen ophalen. Maar ook voor volwassenen is er genoeg te doen in het Aviodrome.

Bekijken

Naast een tentoonstelling van vliegtuigen en allerhande objecten die met vliegverkeer te maken hebben, kun je ook actief de vliegtuigen bezichtigen. Ontdek de oude Lockheed Constellation (de Connie) of stap nog een keer in die Boeing 747. Er zijn verschillende rondleidingen te boeken door deze – en andere – vliegtuigen. Je kunt een dag Aviodrome helemaal compleet maken met een rondvlucht. Deze moet je van te voren boeken.

Beleven

Leer seinen in Morse in de Radiokamer. Of stap in een vliegsimulator en ‘vlieg’ je eigen vliegtuig over de aarde. In het gebouw Schiphol 1928 zijn er ook schatkamers die je kunt ontdekken. Kinderen kunnen na een interactieve rondleiding zich nog even uitleven op de diverse speeltoestellen, zoals de Funwheels en het Piloten Testcentrum. En in het 4D filmtheater beleef je een film over de luchtvaart, waarbij al je zintuigen op scherp worden gezet.

Voorzieningen

Aviodrome wil iedereen een leuk dagje uit bieden. Daarom is het gehele attractiepark rolstoelvriendelijk (inclusief rolstoellift en aangepast sanitair) en worden er zelfs voelrondleidingen gegeven voor mensen met een visuele beperking. Aviodrome beschikt ook over een leuke souvenirwinkel met – uiteraard – aan vliegtuigen gerelateerde souvenirs voor groot en klein.

Eten & Drinken

Verder kun je in het Aviodrome diverse horecagelegenheden verwachten. En er zijn bovendien gezellige terrasjes waar je met mooi weer lekker van de zon kunt genieten, terwijl je je spelende kinderen in de gaten kunt houden. Op het menu is een breed assortiment belegde broodjes, gebak, patat en diverse snacks opgenomen, zodat er voor iedereen wat lekkers te eten en te drinken is.

Schoolreisje & kinderfeestjes

Een schoolreisje naar het Aviodrome is niet alleen hartstikke leuk, het is ook nog eens heel leerzaam. Naast een rondleiding en verschillende activiteiten in het museum en attractiepark is het ook mogelijk om een lespakket aan te vragen, zodat je op school de kinderen al kunt voorbereiden op het bezoek. Ook voor kinderfeestjes is het Aviodrome een paradijs. Er zijn verschillende soorten rondleidingen die de jarige met zijn of haar gasten kan volgen. Bij het feestje is een patatje met wat lekkers inbegrepen.

Zakelijk bezoek

Het Aviodrome is een perfecte plek voor een bedrijfsfeest of een dagje teambuilding. Zo heeft Aviodrome speciale arrangementen voor je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld een vergaderzaal met ‘break outs’ boeken. Tijdens deze breaks kan iedereen zich in het museum of in een simulator weer helemaal oppeppen voor de volgende brainstormsessie. Overigens is samen in een simulator zitten ook zeer goed voor het versterken van de onderlinge relaties binnen het team. Want alleen samen kun je het vliegtuig besturen of aan de grond zetten.


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Locatie & route

Aviodrome

Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad (Flevoland)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Efteling

Kaatsheuvel

Disneyland Parijs

Marne-la-Vallée

Duinrell

Wassenaar

Walibi Holland

Biddinghuizen

Attractiepark Slagharen

Slagharen

Toverland

Sevenum

Hellendoorn

Hellendoorn

Julianatoren

Apeldoorn