Walibi Belgium

Groot attractiepark met veel spannende achtbanen, thrill rides, waterattracties en familie- en kinderattracties. Echte dare-devils kunnen in dit park hun hart ophalen, maar ook voor gezinnen en families is Walibi Belgium zeer geschikt.

Bekijk de website


Algemene informatie

In het Belgische Waver opende in 1975 het attractiepark Walibi haar deuren. De naam Walibi is een samenvoeging van de namen van de gemeentes waar het park is gevestigd, namelijk Waver, Limai en Bierges (de eerste twee letters van iedere gemeente spelt samen Walibi). Het attractiepark is een tijdje in handen geweest van Six Flags en kreeg toen een andere naam, maar sinds 2005 heet het gewoon weer Walibi Belgium en is de oranje kangoeroe als mascotte ook weer teruggekeerd.

Attracties

Walibi Belgium is een echt achtbanenpark voor adrenaline zoekers. De Weerwolf bijvoorbeeld of de Vampire zijn twee populaire achtbanen. Er is zelfs een speciale kinderachtbaan. Naast achtbanen zijn er ook veel waterattracties waar je even in kunt afkoelen, maar nog net zo gierend van het lachen (en de spanning) door heen raast, zoals de boomstamattractie of de Radja River wildwaterbaan. Natuurlijk zijn er ook leuke familieattracties waar je met zijn allen van kunt genieten. Door het jaar heen zijn er verschillende shows met muziek en optredens. Ook kun je ieder jaar genieten van thema evenementen, zoals Halloween.

Eten & Drinken

Even bijkomen van alle pret? Neem dan plaats op een van de terrassen of in een restaurant en geniet van een lekker hapje en drankje. De restaurantjes zijn uiteraard allemaal in de sfeer van Walibi Belgium gebouwd, zodat je je echt even in een andere wereld waant. Enkele restaurants zijn Java’s Corner, Pizza Solo en Swing Fries. Het gevarieerde menu zorgt ervoor dat er voor iedereen wel iets lekkers te vinden is in het park.

Overnachten

Uiteraard kun je in Waver overnachten, zodat je de volgende dag weer zoveel plezier kunt beleven in Walibi Belgium. Er zijn diverse sterrenhotels en campings op kleine afstand van het pretpark te vinden. Uiteraard is het mogelijk om een arrangement met tickets voor Walibi Belgium te boeken.


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Locatie & route

Walibi Belgium

Boulevard de l'Europe 100
1300 Waver (België)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Efteling

Kaatsheuvel

Disneyland Parijs

Marne-la-Vallée

Duinrell

Wassenaar

Walibi Holland

Biddinghuizen

Attractiepark Slagharen

Slagharen

Toverland

Sevenum

Hellendoorn

Hellendoorn

Julianatoren

Apeldoorn